duminică, 27 ianuarie 2013

De ce necazuri?

  De multe ori ne întrebăm de ce Dumnezeu îngăduie anumite necazuri sau încercări în viața noastră? cum la unii le merge bine si noua nu?

 
1. Toata adunarea copiilor lui Israel a plecat din pustiul Sin, dupa calatoriile zilnice, pe care poruncise Domnul sa le faca; si au tabarat la Refidim. Acolo poporul n-a gasit apa de baut.
2. Atunci poporul a cautat cearta cu Moise. Ei au zis: "Da-ne apa sa bem!" Moise le-a raspuns: "Pentru ce cautati cearta cu mine? Pentru ce ispititi pe Domnul?"
3. Poporul statea acolo, chinuit de sete, si cartea impotriva lui Moise. El zicea: "Pentru ce ne-ai scos din Egipt, ca sa ne faci sa murim de sete aici cu copiii si turmele noastre?"
4. Moise a strigat catre Domnul si a zis: "Ce sa fac cu poporul acesta? Inca putin, si au sa ma ucida cu pietre."
5. Domnul a zis lui Moise: "Treci inaintea poporului si ia cu tine vreo cativa din batranii lui Israel; ia-ti in mana si toiagul cu care ai lovit raul, si porneste!
6. Iata, Eu voi sta inaintea ta pe stanca Horebului; vei lovi stanca si va tasni apa din ea, si poporul va bea." Moise a facut asa, in fata batranilor lui Israel.
7. El a numit locul acela "Masa si Meriba", caci copiii lui Israel se certasera si ispitisera pe Domnul, zicand: "Este oare Domnul in mijlocul nostru, sau nu este?" 

       În timp ce citeam acest text mă gândeam, de ce a îngaduit Dumnezeu ca poporul Israel să rămână fără apă? și am gasit câteva răspunsuri pe care aș vrea să le împărtașesc. 
 Dumnezeu îngaduie acestea:
    I. Pentru a vedea că suntem dependenți de El 
    II. Pentru a fi sfințit El  - Numeri 20:12,13
    III. Spre slava Sa- Ioan 11:4 („Boala aceasta nu este spre moarte, ci spre slava lui Dumnezeu”)
    IV. Pentru a-L proslăvi - Ps. 50:15 („Cheamă-Mă în ziua necazului, și eu te voi izbăvi,iar tu Mă vei proslăvi!”)
    V. Pentru a ne învăța să ascultăm și să auzim glasul Lui 
    VI. Să se arate sau să se vadă lucrările lui Dumnezeu în noi - Ioan 9:3 („Isus a răspuns: "N-a păcătuit nici omul acesta nici parinții lui; ci s-a născut așa, ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.”)
    VII. Să fim scoși din întuneric, de sub robia celui rău - Ps. 107:13,14 („Atunci, in stramtorarea lor, au strigat catre Domnul, si El i-a izbavit din necazurile lor. I-a scos din intuneric si de umbra mortii si le-a rupt legaturile.”)
     VIII. Pentru ca alții să ajungă să-L cunoască pe El - Fap. Apostolilor 16:25-34
     IX. Pentru a ne încerca - Ps. 81:7 („Ai strigat in necaz, si te-am izbavit; ti-am raspuns in locul tainic al tunetului si te-am incercat la apele Meriba.”)
     X. Deoarece dacă nam avea necazuri sar putea să nu ajungem alături de El - Luca 16:19-31
 
Ar mai fi și alte răspunsuri însă aș vrea să rămân doar la acestea 10 și aș vrea să închei cu un sfat sau mai bine spus un gând ce la spus cineva o data și l-am primit și eu în seara aceasta și anume „Nu-i spune lui Dumnezeu că ai o problemă mare, spune problemei că ai un Dumnezeu mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu