vineri, 18 martie 2011

Apocaliptic sau nu???

In ultima vreme am fost cu totii ingroziti de stirile ce s-au perindat in intreaga lume in legatura cu nenorocirile care s-au abatut asupra lumii in ultima vreme. In ultimele zile au fost cutremure foarte puternice, incendii, explozii atomice, inundatii, razboaie si chiar faimosul tsunami care a distrus totul in calea lui, facand mutle victime,speriind pe unii, nenorocind pe altii, si marcand intreaba lume. Auzim cu totii despre incercarile prin care trec semenii nostri, ne este mila si zicem "vai saracii!"



Peste tot in lume marile titluri de zire si stiri televizate sunau cam asa: Cutremur apocaliptic, Tsunami apocaliptic, Cel mai mare cutremur, Cei mai multi disparuti, Alti militari care si-au pierdut viata in razboi, mai erau si titluri de genu: Mari companii de automobile au suferit pierderi foarte mari, chiar s-au vazut si O.Z.N.-uri prin preajma, ceea ce inseamna ca sunt si ei miscati de suferintele noastre. Dar oare suferim noi cei de aici, de la milioane de km distanta, ne intereseaza cu adevarat prin ce trec acei oamnei? Dar punctul cel mai grav esta ca, daca acestea sunt semne apocaliptice, atunci cum stam noi asa pasivi si nu ne pregatim? Nu stiu cati dintre cei care vor citi acest articol sunt pregatiti, dar stiu ca cei mai multi dintre cei din zonele calamitate nu au fost si nu sunt. Imi povestea cineva cum ca auzise un interviu, iar cel intervievat zice ca: "am cazut din rai in iad!" Oare chiar asa sa fie? Este raiul pe pamant? Din pacate pentru multi da. Tot confortul si toate agoniselile noastre care ne satisfac zi de zi, si ne fac sa ne simtim bine, toate aceste lucruri de care ne-am legat au inceput incet incet sa ne amageasca, ajungand la urma sa ne faca sa credem ca avem raiul aici pe pamant, si este nevoie (din nefericire), ca nenorocirile sa dea peste noi si totul sa dispara ca sa ne dam seama ca raiul e departe, mult prea departe pentru multi.
Traim oare vremuri apocaliptice??DA. In Matei 24:7,8 este scris:"Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si pe alocurea vor fi cutremure de pamant, foamete si ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor."

Suntem noi pregatiti pentru aceste vremuri??NU. Cei mi multi dintre noi nu, cel putin asa vad eu lucrurile.

"Iata, Eu vin ca un hot. Ferice de cel ce vegheaza.." si daca datorita stiintei din ziua de azi, unele cutremure pot fi prezise, daca un tsunami il vezi de departe ziua aceea nu o stie nimeni. Nu vom sti ziua, ceasul, secunda in care totul va pieri.

"Luati seama dar, vegheati si rugati-va; ca nu stiti cand va veni vremea aceea."


Domnul sa ne binecuvinteze pe toti, si sa ne ajute sa fim gata cu totii in ziua aceea!

joi, 17 martie 2011


Pentru a cunoaste pe deplin dimensiunea pacatului,trebuie sa sa privim in fata suferinta lui Cristos. Greutatea pacatului omenesc a fost ceea ce L-au torturat pe Domnul nostru atunci cand El a luat asupra Lui pacatele lumi intregi. Suferinta Lui nu a fost doar fizica,ea a fost in aceasi masura si spirituala ,pentru ca Cel care n-a cunoscut nici un pacat a fost facut pacat pentru noi( 2 Cor 5:21) si a indurat intrega pedeapsa pentru el. Pacatul a fost “apasarea si stransoare’care L-au chinuit si L-au strivit pe Domnul nostru si care L-au facut pe Cristos sa transpire picaturi de sange.

Pentru a cunoaste adevarata dimensiune a iubiri,omul trebui sa priveasca tot la suferinta Lui Cristos. Trupul lui Cristos a fost strapuns cu o lance,iar sangele care la varsat pentru cei pacatosi reprezinta masura ultima a marii Sale iubiri pentru noi. Singurul lucru pe care-l avem de facut este sa acceptam beneficiile suferintei Sale pentru a gusta “dulceata”a ceea ce El a facut prntru noi.

‘Dragostea m-a intampinat cu un <Bun venit> ,dar sufletul meu s-a dat inapoi

Plin de praf si incarcatura de pact.

Insa ochil patrunzator al Dragostei,vazandu-ma tot mai slab,

Din clipa in care am intrat,

A venit langa mine,intrebandu-ma dulce

Daca imi lipseste ceva.

-Sunt doar musafir,am raspuns.

-Esti demn sa fi aici ,a raspuns Dragostea

Poti sa intri.

-Eu cel rau si nerecunoscator? vai Doamne,

Nu pot privi la Tine.

Dragostea ma luat de mana si privindu-ma a zis

-Cine a facut ochii,daca nu eu?

-Adevarat Doamne,dare eu i-am intinat,

Lasa rusine mea sa mearga unde merita.

-Si nu stii,a spus Dragostea,cine a purtat rusinea si vina?

Dragul meu ,acum eu te pot sluji!

Trebuie sa sezi,a spus Domnul,si sa mananci din carnea mea.

Asa ca m-am asezat si am mancat.’