vineri, 5 iunie 2009

Scandalul din solniţă – o pildă

Scandalul din solniţă – o pildă
“Chiar vrei să ştii, cum gândesc? Eu zic, lăsaţi-o baltă, n-are nici un rost. Păi da, dacă am fi mai multe boabe da sare atunci aş mai zice! … În oala aceasta imensă de ciorbă, rămânem nebagăţi în seamă! După părerea mea nu poate fi aceasta menirea şi chemarea noastră!” “Uşurel, uşurel”, îi corectează un bob bătrân de sare. Dacă te compari cu carnea şi zarzavaturile din ciorbă, ai dreptate, suntem foarte mici. Dar în noi este putere şi un potenţial îndeajuns de a da acestei ciorbe gustul necesar!” “Trebuie să particip şi eu la acţiunea aceasta? întrebă un bob timid de sare din cel mai îndepărtat unghi al solniţei. “Nu mă încumet! Mai degrabă aş rămâne aici în solniţa aceasta sigură. Vă descurcaţi şi fără mine, nu aşa?” “Prostii„! zise bătrânul bob de sare. „Chemarea ta nu este să te simţi bine aici în solniţă şi să participi la discuţii intelectuale în timp ce te uiţi la noi! Tu trebuie să fi sare, aceasta este menirea ta!“ „Nu vă agitaţia aşa“, strigă un alt bob de sare din spate. „Nu ar fi îndeajuns să trimitem pe cineva care se simte chemat la o asemenea lucrare?” Discuţia între bobele da sare a început să ia amploare. Noi şi noi idei se puteau auzi. „De ce nu vine ciorba aici, la noi în solniţă?“ “Bună idee, ziceau celălăte bobe. Fiecare oaspete este la noi bine venit!” Cred că alţii preferă mai mult piperul decât sarea”. “Brrrr… cioarba este aşa de udă ….” Orele noastre de întâlnire sunt afişate pe solniţă – programul este deci cunoscut…” “Eu sunt totuşi de părere să trimitem pe cineva specialist în a săra, cineva care a studiat. Noi suntem doar nişte laici neexperimentaţi …” “Linişte”! strigă după un timp un bob de sare agitat. “Ascultaţi-mă pe mine! În felul acesta nu v-om avansa nici un milimetru. Un singur bob de sare vreţi să trimiteţi ca să schimbaţi ceva, cu toate că ştiţi că noi toţi în unitate avem putere. Şi dacă continuaţi să aşteptaţi ca ciorba să între la noi în solniţă, puteţi aştpta mult şi bine! Aduceţi-vă aminte de chemarea noastră! Noi trebuie să fim sare, nu să discutăm! Aţi uitat … pentru ce suntem noi aici în solniţă?” Şi în timp ce o linişte adâncă se lăsă peste bobele de sare, acestea se simţiră deodată ridicate. Toate bobele de sare, care şi-au cunoscut menirea şi datoria, s-au lăsat să cadă în ciorbă… Rezultatul? …. A fost o ciorbă foarte bună!
articol preluat in original de pe www.eesued.de
iar in limba romana de pe www.pacea.ro

joi, 4 iunie 2009

Refresh la Brasov
In ultimul weekend din aceasta primavara, la Brasov a avut loc o activitate de evanghelizare personala. Aceasta actiune a fost organizata de conducerea scolii biblice Pacea in colaborare cu Leonard Bereholschi, coordonatorul unui proiect care are in vedere deschiderea unei biserici evanghelice in Valea Cetatii (Brasov).
Inca de sambata dimineata participantii la aceasta activitate s-au intalnit intr-un local, cu o ambianta placuta unde au organizat desfasurarea lucrarii de evanghelizare totodata au avut si un timp de partasie.In acel local s-a creat o atmosfera inaltatoare, in ciuda ploii care era de neoprit si totodata era si o amenintare pentru toate planurile noastre.Toti eram curiosi sa vedem cum va reactiona Dumnezeul nostru suveran in situatia aceasta. Dupa ceva timp ploaia a incetat dar norii au ramas amenintatori deasupra orasului. Impartiti in echipe, de cate trei, am hotarat totusi sa iesim si sa(L) marturisim oamenilor pe Dumnezeu. Timpul cat vremea ne-a permis, a fost suficient pentru a aborda un mic numar de persoane apoi ploaia s-a dezlantuit din nou.
Duminica dimineata norii s-au risipit, iar soarele arata o zi mult mai promitatoare decat ziua precedenta, asa a si fost. Dupa programul de la biserica si masa de pranz am iesit din nou pe strada de aceasta data cu forte noi. Un numar mai mare de persoane au hotarat sa ne insoteasca, iar in scurt timp parcurile din zona erau luate cu asalt de tineri dedicati aceluiasi scop: sa raspandeasca vestea buna a evangheliei brasovenilor. Spre seara cand aceasta activitate a luat sfarsit peste 50 de persoane au auzit mesajul evangheliei si bineinteles nu au avut de castigat doar cei care au auzit ci si cei care au transmis aceasta, pentru ca cei care au luat parte la aceasta activitate au avut parte de o revitalizare spirituala. In sufletul lor a fost reaprinsa pasiunea pentru lucrarea Domnului. A avut loc un ,,refresh” spiritual intradevar.
Mai multe detalii despre aceasta activitate gasiti si pe site-ul misiunii pacea