miercuri, 21 ianuarie 2015

NU RENUNŢA




Nu renunţa













Îţi aduci aminte când te-ai dus prima dată la grădiniţă? Şi de acolo te-ai pregătit pentru clasa I, după care ajungi in clasa a II-a, a III-a, şi tot aşa până la liceu. Unde apare o mare schimbare în viaţa ta, trebuie să fii cel mai bun, să iei cele mai bune note şi să ajungi şi la facultate. Aici continuii pas cu pas pana la marele moment în care trebuie să ieşi în lume. Apoi când ieşi în această lume faimoasă vine lupta pentru succes şi carieră. Şi din nou pare să fie o scară înaintea ta, ceva spre care încerci să ajungi tot timpul. Când ai vreo 50 de ani te trezeşti într-o zi şi zici “A? am ajuns şi mă simt la fel cum mă simţeam dintotdeauna” De ce? Pentru că totdeauna ai trăit pentru “UNDEVA” fără să te fi putut bucura de roadele primei acţiuni.
Dămi voie să-ţi spun ceva ce deja ştii. Lumea în care trăim nu e doar răsărit de soare, e un loc foarte rău şi mizerabil şi nu contează cât de tare eşti deoarece într-o zi te va doborâ , te va pune în genunchi şi te va ţine acolo permanent dacă îi permiţi. Însă nu este vorba despre cât de tare eşti lovit ci despre cât de tare poţi fi lovit şi să continuii să mergi înainte. Poţi sta şi să fii zdrobit de această lume sau poţi să lupţi şi să găseşti drumul înapoi spre lumină. Ridicăte şi niciodată să nu mai renunţi ... Cei mai mulţi dintre noi nu vom avea realizări (succes) pentru că atunci când studiem şi obosim renunţăm. Nu trebuie să-ţi fie frică. Nu poţi să câştigi întotdeauna, dar să nu-ţi fie frică de a lua o decizie. Trebuie să crezi că se va întampla ceva diferit.
 Acel care spune că poate şi acela care spune că nu poate au amândoi dreptate de obicei … diferenţa însă dintre un câstigător şi un pierzător este că înfrângerea face parte din viaţa ambilor dar câştigătorul se ridică şi o ia de la capăt din nou şi din nou. Majoritatea oamenilor nu vor prospera, nu vor încerca să se depăşească, mulţi din ei se vor plânge dar nu vor să facă nimic asupra situaţiei lor. Foarte puţini oameni sunt dispuşi să înfrunte durerea, sacrificiul şi efortul necesar pentru a avea succes. Campionatele nu se câştigă pe stadion ci în miile de ore de antrenament. Gândeştete şi întreabăte cine vrei tu să fii? Dăţi seama ce te face fericit… Indiferent de cât de nebuneşte pare pentru alţi oameni. Fă o alegere, i-a o decizie “Ce o să fii?” “Cine o să fii?” si “Cum o să faci?” … dar ia o decizie.
Să nu arăţi cu degetul spunând că nu eşti ceia ce doreşti să fii din cauza lui sau a ei sau a orcăruia. În fiecare zi e o noua zi, fiecare moment e un nou moment acum trebuie să ieşi şi să le arăţi că eşti o persoană diferită.
O profesoară în timp ce îi învăţa pe studenţi a luat un pahar cu apă şi i-a întrebat “Cât credeţi că e de greu acest pahar cu apă?” Răspunsurile au fost multiple şi profesoara a spus “Greutatea exactă nu contează … ea depinde de cât timp ţii paharul în mână. Dacă îl ţin un minut în mână nu este o problemă, dacă îl voi ţine o oră voi simţi o durere în braţ, dacă îl voi ţine o zi braţul va amorţi şi paraliza. În fiecare caz greutatea paharului nu contează dar cu cât îl ţin mai mult cu atât mai greu devine.” Profesoara a continuat: Stresul şi îngrijorările din viaţa noastră sunt ca şi acest pahar de apă. Dacă ne gândim la ele un timp nu se întâmplă nimic, dacă ne gândim la ele un timp mai lung vor începe să doară şi dacă ne gândim toată ziua la ele ne vom simţi paralizaţi, incapabili de a face ceva. Aduţi aminte “PUNE PAHARUL JOS.”

2 comentarii:

  1. DE CE DOAMNE ? ..Cäteva gänduri pentru cei ce trec prin suferintä si care au atätea intrebäri pentru Dumezeu si asteaptä un räspuns..Nu stiu care ti-a fost viata ,nu-ti stiu pacatele vietii tale,dar fiindcä am simtit in inima mea cä ai multe intrebäri DE CE-uri,m-am hotärät sa-ti scriu ;Cea mai grea intrebare ce te chinuie cel mai mult este DACA TE MAI IUBESTE D-ZEU si de ce ti s-au intämplat toate acestea.Nu stiu cät de lung este timpulincercärii,dar de un lucru sunt convins..Ai avut un ideal in viatä ,daca te vei increde in D-zeu si te ve-i ridica si nu te ve-i fränge sub povara durerii tale,vine ziua cänd din durerea inimii tale zdrobite va izvorä o experientä de viatä ca un cäntec pe niste acorduri ceresti ce vor fi un izvor de vindecare pentru multe inimi ranite si vei rämäne in istorie si atunci cänd ve-i cänta cu ingerii..iar acel cäntec va fi despre iubirea Tatalui ce si-a dat Fiul ca multi sä aiba viatä si sä cunoasca iubirea lui Dumnezeu...Doresc ca aceste gänduri sa fie däruite la fiecare care nu-l pot intelege pe Dunezeu ,istoria suferintei prin care trec si se indoiesc de dragostea cerului.Va veni o zi a räsplätirilor cänd te va lua Isus de mäna si te va cinsti in fata ingerilor si a celor mäntuiti,cäci in ceasul incercärii te-ai increzut si onorat pe Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mhm.. postare din 2015... relavanta si astazi. Multumesc de ganduri incurajatoare. Xx

    RăspundețiȘtergere