miercuri, 3 noiembrie 2010


Gata pentru seceriş

 


Iata ca si mult asteptata calatorie in Mongolia s-a sfarsit si a sosit totodata timpul sa trag anumite concluzii. A fost un timp binecuvantat cu experiente unice. Desi stiu ca interesul multora care citesc aceasta scrisoare este starnit mai mult de experientele culturale diferite de cele din Romania si mai ales de situatiile comice care apar deseori in misiunile transculturale, insa in aceasta scrisoare ma voi limita la a va reda pe cat posibil pulsul spiritual din Mongolia.

    O mare parte din timpul petrecut in Mongolia, am lucrat intr-un spital pentru pacienti cu boli terminale, facand vizite, si impartasind evanghelia pacientilor. Aici am intalnit oameni care se vedeau neputinciosi in fata mortii care constientizau ca religiozitatea lor de o viata i-a dus la faliment total si care il acceptau pe Hristos ca mantuitor si Domn. Deasemenea am iesit pe strazi si am avut discutii cu oamenii care au dat dovada deschidere si sinceritate maxima.

In urma experientelor avute cu oamenii nemantuiti si a discutiilor avute cu alti misionari de acolo, in mintea mea s-a creionat o imagine. O imagine a unui seceris copt, intins, cu spice gata sa se rupa sub greutatea boabelor.

Vazand multele oportunitati de implicare ma simteam ca un fermier in fata unui lan intins care nu stie de unde sa inceapa si care spice sa le secere primele. Sentimente de mila si acelasi timp de neputinta ma copleseau. Doream sa actionez cat mai urgent si mai eficient posibil dar ma simteam blocat. Obstacole cum ar fi limba, cultura si altele imi staruiau in minte dar acum realizez ca de fapt nu e secerisul meu sau al nostru. Acest seceris are un Domn care este nelimitat in resurse umane si financiare. Ii cer staruitor sa scoata lucratori si pe campul din Mongolia si daca este voia Lui sa fiu chiar eu un secerator in acest camp. Intentionez sa ma intorc pentru o perioada mai lunga de timp. Va multumesc calduros tuturor celor care m-ati sustinut pana in prezent si bineinteles aduc si cateva motive noi de lauda si multumire.Motive de rugaciune

Laudă și multumire:

  1. Pentru ca a facut posibila plecarea in Mongolia daruind la timpul potrivit resursele financiare si viza.
  2. Pentru modelarea mea chiar si prin suferinta.
Cereri:

  • Misiunea pe termen lung:
-Confirmare din partea D-lui daca ma vrea in Mongolia

-viza pe termen lung (care se obtine destul de greu)
- acoperirea costurilor necesare
  • Intelepciune pentru rezolvarea unor probleme actuale


                  Sam_soldan@yahoo.it
        


 

duminică, 31 octombrie 2010

Vesti de la Gianina

Pace voua!"Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, voi sa va sfintiti! Fiti sfinti caci Eu sunt sfant"

Astazi am o luna de cand sunt la universitatea Emanuel. Prin urmare mi-am format cat de cat o parere despre ce inseamna a fi student la universitatea Emanuel.

Dar sa incep cu inceputul. Dupa cum bine stiti orice inceput este greu... Emotiile erau foarte mari in ceea ce privea marele nescunoscut. Dar a sosit si prima zi, adica festivitatea de deschidere. Puteai sa ghicesti cu o foarte mare usurinta care sunt bobocii doar privind la fetele noastre speriate. Tot atunci am luat aminte si la regulament, si ni s-au prezentat cadrele didactice si intreg personalul universitatii…pentru a nu ajunge in situatia de a merge la contabilitate si sa zicem ca ne doare o masea sau invers. Un alt lucru care mi s-a parut interesant a fost intalnirea bobocilor cu fratele Paul Negrut.

Dar a venit fara gres si prima zi de cursuri… Prima problema cu care m-am confruntat a fost cea de a citi orarul, apoi sa gasesc salile de curs…lucruri banale dar care ajutau mult la emotiile de boboc. Dar multumesc Domnului ca in mare m-am acomodat cam cu toate… Incep sa zic campusului "acasa".

Ceea ce e cu adevarat de admirat este ca pe langa pregatirea profesionala, ai posibilitatea sa cresti foarte mult in relatia cu Dumnezeu. La cursul de spiritualitate invatam cum sa ne sfintim tot mai mult, cum sa ne apropiem mai mult de El. Pentru mine a avut si are o influenta foarte mare. Mi-a deschis ochii pentru un nou orizont, pentru o noua gandire, pentru un nou concept despre lume si viata.

In ceea ce priveste Asistenta Sociala ma bucur de toate cursurile. Incep sa realizez tot mai mult nevoia de pregatire la cel mai mare grad pentru a putea face fata tuturor provocarilor cu care se confrunta un asistent social. Ma bucur totodata de practica pe care o facem. In primul semestru vom vizita mai multe fundatii de aici din Oradea, facem jurnaluri de practica, vedem cu ce se ocupa fiecare institutie, cu ce categorie de oameni lucreaza, greutatile pe care le intampina, modul cum evolueaza o fundatie si multe alte lucruri. Iar, din semestrul doi vom lucra fiecare la cate o fundatie.

In ceea ce priveste misiunea Dumnezeu m-a condus spre un grup de care ma bucur foarte mult. Desi intampinam destul de multe piedici stim ca orice-ar fi Dumnezeu nu ingaduie mai mult decat putem duce. Suntem trei membri la acest grup… Mergem intr-un sat de langa Oradea. Suntem doua fete care ne ocupam de copii, dar nu copii din biserica pentru ca este o biserica batrana prin urmare copii lipsesc cu desavarsire. Si un baiat care slujeste prin vestirea Cuvantului. Uneori in cursul saptamanii mai mergem la un centru de zi unde vin copii zilnic sa-si faca temele si acolo incercam sa-i atragem pe copii sa vina duminica la Scoala Duminicala.

Viata de student e destul de interesanta. Aici am invatat sa ne bucuram si de lucruri marete pe care le experimentam cu Dumnezeu si de lucruri marunte. O felie de chec sau cozonac sau un tort, sunt lucruri marunte dar care am invatat sa le apreciem totodata sa ne bucuram de ele. Sau mai ales cand apare in cadru mancare facauta in moldova :)) Este si un timp cu multe framantari, cu multe alegeri… Timpul acesta poate fi folosit pentru a prospera, pentru a creste, sau poate fi un timp care sa te duca la faliment. Depinde de ceea ce alegi Binele si Viata sau raul si moartea.

Motive de rugaciune:-pentru lucrarea cu copii

-pentru putere de a trece peste toate piedicile

-calauzire in fiecare alegere.Multumire:-pentru trecerea cu bine peste greul inceput

-pentru toate binecuvantarile atat pe plan spiritual cat si financiar

Pentru toti cei care au fost gata sa imi intinda o mana de ajutor, sa ma incurajeze atunci cand simteam ca in urmatoarea clipa ma voi prabusi si nimic nu ma va mai ridica de acolo.