marți, 9 august 2011

Dece vesnic?
Dece omul este pedepsit vesnic?

Vina persoanei care nesocoteste si dispretuieste pe cineva este proportional mai mult sau mai putin odioasa in raport cu obligatia mai mare sau mai mica de a asculta de cel ofensat. De aceea, daca exista vreo persoana fata de care avem datoria infinita de a o iubi, de a o cinsti si de a o asculta, atitudinea contrara fata de ea ar fi o vina infinita.
Datoria nosatra de a iubi, de a cinsti si de a asculta de o persoana este proportionala cu dragostea, consideratia si autoritatea fata de aceasta... Dar Dumnezeu este o Persoana infinit de minunata pentru ca are o desavarsire si o frumusete infinita...
Deci pacatul impotriva lui Dumnezeu, fiind violarea unei datorii infinite, este o vina infinit de mare, care merita astfel o pedeapsa infinita... Eternitatea pedepsei oamenilor neevlaviosi o face sa fie proportionala cu grozavia pacatului de care se fac vinovati. (Jonathan Edwards)

2 comentarii:

  1. Va salut pe toti tinerii din Vama!! Domnul cu voi si sper ca ne vom mai vedea! Domnul sa binecuvinteze familia lui Alex si Lidia!

    RăspundețiȘtergere