luni, 27 iunie 2011

Post-modernism

Spune pe bune…
Fa ce-ti place….
Traieste clipa…
Si exemplele ar putea continua, sunt doar unele care sunt intiparite in sub constientul nostru si tot o data le punem si in aplicare.
Acest nume, acest stil de viata a venit peste Romania fara ca ea, tara mea, sa fie pregatita pentru un nou stil da viata. Biserica, nici ea nu a fost pregatita pentru asta. Chiar daca “ea”(post-modernismul) nu a intrat in biserica in pantaloni, a stiut totusi sa se acomodeze cu fusta si cu baticul ca nimeni sa nu-si dea seama ca “ea” nu ar fi trebuit sa fie acceptata de nimeni. “Ea” imbaracata frumos, invesmantata intr-o imagine care poate sa ascunda ceea ce ar putea ucide pe un om care o accepta. “Ea” nu a intrat cu “boncaci plini de noroi” in societate, in viata oamenilor, in viata biserici, ci a intrat foarte fin si o data intrata nu o mai poti alunga. Daca vrei sa o o scoti ar trebui sa alungi din viata ta: prieteni, frati, poate mama si tata sau si mai rau societatea sau biserica, lucruriile ar putea continua.
Zi de zi “ea” se lauda cu cei ce au cazut la picioarele “ei” ,este frumoasa, arata bine, este fermecatoare si da semne ca promite multe dar ofera foarte putine si multi care sunt agatati de “ea” nu vor mai putea scapa din cursa “ei”.
A venit “ea” si a dat la o parte ceea ce o data era atat de frumos. A adus relativismul, ideea de a nu crede pana nu experimentezi ceea ce ar trebui sa crezi, fara experiente iesite din comun, a adus adevarul la un asemenea statut in care e egal cu non-adevarul. Oare pana unde ii va mege nerusinarea, cati vrea sa doboare, cati vrea sa omoare? Oare m-a luat si pe mine in vizor? In istorie multe lucruri au incercat sa doboare adevarul dar nu a reusit si nu va reusi niciodata, va ramane intotdeauna in picioare, dar “adevaratii” cati vor ramane in picioare?
Trist si plangand stau si ma gandesc dece sunt atatia care vorbesc impotriva Biserici? Oare nu cumva „ea“ ne influenteaza ca sa nu mai iubim biserica si sa luptam pentru ea??????(semnele de intrebare ar putea continua). Ma gandesc daca nu cumva “ea” ne atrage privirile si ne manipuleaza ca sa vrem ceva nou in Evanghelie, ceva inovator, ceva ce poti experimenta si se vrea ca sa nu mai iubim ceea ce o data era sapat pe inimile noastre(Biserica). Intreaba-te, mai e sapata pe inima ta? nu mai sunt multumit de biserica, asta insemna ca nu mai sunt multumit de mine. Ce spune Adevarul in directia asta cand eu nu mai vad ceva bun in mine, cand eu nu-L mai vad pe Isus in mine? Daca pana ieri stiai cine esti si ce doresti, azi te intrebi care iti este identitatea. E normal ca sa nu mai sti care iti este identitatea daca in tine adevarul este egal cu non-adevarul, e normal daca ai relativism in viata, e normal daca ai un sincretism intre adevar si altele.
Ce vrei sa iubesti?
Stai in fata Bibliei si intreaba-te: ce iubesti, o iubesti pe “ea” sau pe El ??
Ea isi urmeza propriile reguli si adeptilor le spune la fel: “fa ce-ti place, traieste-ti viata”.
“Ea” nu are nici un interes pentru absolut. Tu mai ai vreun interes pentru absolut, te mai intereseaza subiectul asta?
Totusi sunt cativa care si-au dat seama ca nu este ceva in regula cu aceasta „tipa“ si au inceput sa o respinga, ma numar si eu printre ei. Chiar daca azi poate stau undeva in spate, marginalizat pentru ca nu inteleg arta abstracta si ca nu vreau un relativism in vaiata mea. Dar imi pregatesc un mesaj si il voi sustine intro zi, pus de Stapanul meu si acest mesaj se va intitula: Adevarul absolut.

3 comentarii:

  1. am ales ca postmodernismul sa poarte identitatea unei fete. dece? pentru ca o fata poate sa suceasca mintile unui baiat cum ar vrea ea daca baiatul nu ar fi atent. Tot astfel si cu postmodernismul in societate

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde de fata mai Alex;)) Eu personal,ma indoiesc ca as putea manipula mintea unui baiat.

    RăspundețiȘtergere
  3. da dpinde de fata, dar fa un sondaj si vezi acre-i treaba printre fete. nu stiu cum esti tu, dar poate ca ai observat ca unele fete si in general fetele incearca sa impresioneze pe baieti. dar sunt si excepti. stiu fete care isi puneau cercei sau le scoteau numai pentru ca baiatul respectiv ii placeau sau nu cercei. ms pt ca miai citi articolu si articolele. :))

    RăspundețiȘtergere