duminică, 31 octombrie 2010

Vesti de la Gianina

Pace voua!



"Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, voi sa va sfintiti! Fiti sfinti caci Eu sunt sfant"

Astazi am o luna de cand sunt la universitatea Emanuel. Prin urmare mi-am format cat de cat o parere despre ce inseamna a fi student la universitatea Emanuel.

Dar sa incep cu inceputul. Dupa cum bine stiti orice inceput este greu... Emotiile erau foarte mari in ceea ce privea marele nescunoscut. Dar a sosit si prima zi, adica festivitatea de deschidere. Puteai sa ghicesti cu o foarte mare usurinta care sunt bobocii doar privind la fetele noastre speriate. Tot atunci am luat aminte si la regulament, si ni s-au prezentat cadrele didactice si intreg personalul universitatii…pentru a nu ajunge in situatia de a merge la contabilitate si sa zicem ca ne doare o masea sau invers. Un alt lucru care mi s-a parut interesant a fost intalnirea bobocilor cu fratele Paul Negrut.

Dar a venit fara gres si prima zi de cursuri… Prima problema cu care m-am confruntat a fost cea de a citi orarul, apoi sa gasesc salile de curs…lucruri banale dar care ajutau mult la emotiile de boboc. Dar multumesc Domnului ca in mare m-am acomodat cam cu toate… Incep sa zic campusului "acasa".

Ceea ce e cu adevarat de admirat este ca pe langa pregatirea profesionala, ai posibilitatea sa cresti foarte mult in relatia cu Dumnezeu. La cursul de spiritualitate invatam cum sa ne sfintim tot mai mult, cum sa ne apropiem mai mult de El. Pentru mine a avut si are o influenta foarte mare. Mi-a deschis ochii pentru un nou orizont, pentru o noua gandire, pentru un nou concept despre lume si viata.

In ceea ce priveste Asistenta Sociala ma bucur de toate cursurile. Incep sa realizez tot mai mult nevoia de pregatire la cel mai mare grad pentru a putea face fata tuturor provocarilor cu care se confrunta un asistent social. Ma bucur totodata de practica pe care o facem. In primul semestru vom vizita mai multe fundatii de aici din Oradea, facem jurnaluri de practica, vedem cu ce se ocupa fiecare institutie, cu ce categorie de oameni lucreaza, greutatile pe care le intampina, modul cum evolueaza o fundatie si multe alte lucruri. Iar, din semestrul doi vom lucra fiecare la cate o fundatie.

In ceea ce priveste misiunea Dumnezeu m-a condus spre un grup de care ma bucur foarte mult. Desi intampinam destul de multe piedici stim ca orice-ar fi Dumnezeu nu ingaduie mai mult decat putem duce. Suntem trei membri la acest grup… Mergem intr-un sat de langa Oradea. Suntem doua fete care ne ocupam de copii, dar nu copii din biserica pentru ca este o biserica batrana prin urmare copii lipsesc cu desavarsire. Si un baiat care slujeste prin vestirea Cuvantului. Uneori in cursul saptamanii mai mergem la un centru de zi unde vin copii zilnic sa-si faca temele si acolo incercam sa-i atragem pe copii sa vina duminica la Scoala Duminicala.

Viata de student e destul de interesanta. Aici am invatat sa ne bucuram si de lucruri marete pe care le experimentam cu Dumnezeu si de lucruri marunte. O felie de chec sau cozonac sau un tort, sunt lucruri marunte dar care am invatat sa le apreciem totodata sa ne bucuram de ele. Sau mai ales cand apare in cadru mancare facauta in moldova :)) Este si un timp cu multe framantari, cu multe alegeri… Timpul acesta poate fi folosit pentru a prospera, pentru a creste, sau poate fi un timp care sa te duca la faliment. Depinde de ceea ce alegi Binele si Viata sau raul si moartea.





















Motive de rugaciune:



-pentru lucrarea cu copii

-pentru putere de a trece peste toate piedicile

-calauzire in fiecare alegere.



Multumire:



-pentru trecerea cu bine peste greul inceput

-pentru toate binecuvantarile atat pe plan spiritual cat si financiar

Pentru toti cei care au fost gata sa imi intinda o mana de ajutor, sa ma incurajeze atunci cand simteam ca in urmatoarea clipa ma voi prabusi si nimic nu ma va mai ridica de acolo.


 


 


 

3 comentarii:

  1. Domnul sa te binecuvinteze si sa fie cu tine in orice clipa a vietii tale, El sa te ajute si cand ti-e greu si cand esti singura. SA FII FERICITA caci meriti din plin!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Giani....abia astept sa vad cat ai crescut:D Spiritual:P

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur sa vad k au aparut stirile pe blog si de la voi...ma bucur k esti ok Gby

    RăspundețiȘtergere