miercuri, 3 noiembrie 2010


Gata pentru seceriş

 


Iata ca si mult asteptata calatorie in Mongolia s-a sfarsit si a sosit totodata timpul sa trag anumite concluzii. A fost un timp binecuvantat cu experiente unice. Desi stiu ca interesul multora care citesc aceasta scrisoare este starnit mai mult de experientele culturale diferite de cele din Romania si mai ales de situatiile comice care apar deseori in misiunile transculturale, insa in aceasta scrisoare ma voi limita la a va reda pe cat posibil pulsul spiritual din Mongolia.

    O mare parte din timpul petrecut in Mongolia, am lucrat intr-un spital pentru pacienti cu boli terminale, facand vizite, si impartasind evanghelia pacientilor. Aici am intalnit oameni care se vedeau neputinciosi in fata mortii care constientizau ca religiozitatea lor de o viata i-a dus la faliment total si care il acceptau pe Hristos ca mantuitor si Domn. Deasemenea am iesit pe strazi si am avut discutii cu oamenii care au dat dovada deschidere si sinceritate maxima.

In urma experientelor avute cu oamenii nemantuiti si a discutiilor avute cu alti misionari de acolo, in mintea mea s-a creionat o imagine. O imagine a unui seceris copt, intins, cu spice gata sa se rupa sub greutatea boabelor.

Vazand multele oportunitati de implicare ma simteam ca un fermier in fata unui lan intins care nu stie de unde sa inceapa si care spice sa le secere primele. Sentimente de mila si acelasi timp de neputinta ma copleseau. Doream sa actionez cat mai urgent si mai eficient posibil dar ma simteam blocat. Obstacole cum ar fi limba, cultura si altele imi staruiau in minte dar acum realizez ca de fapt nu e secerisul meu sau al nostru. Acest seceris are un Domn care este nelimitat in resurse umane si financiare. Ii cer staruitor sa scoata lucratori si pe campul din Mongolia si daca este voia Lui sa fiu chiar eu un secerator in acest camp. Intentionez sa ma intorc pentru o perioada mai lunga de timp. Va multumesc calduros tuturor celor care m-ati sustinut pana in prezent si bineinteles aduc si cateva motive noi de lauda si multumire.



Motive de rugaciune

Laudă și multumire:

  1. Pentru ca a facut posibila plecarea in Mongolia daruind la timpul potrivit resursele financiare si viza.
  2. Pentru modelarea mea chiar si prin suferinta.
Cereri:

  • Misiunea pe termen lung:
-Confirmare din partea D-lui daca ma vrea in Mongolia

-viza pe termen lung (care se obtine destul de greu)
- acoperirea costurilor necesare
  • Intelepciune pentru rezolvarea unor probleme actuale


                  Sam_soldan@yahoo.it
        


 

4 comentarii:

  1. da mai mult asteptatele stiri din Mongolia...ma bucur k vrei sa te intorci pe acolo Doamne ajuta si k ti-o placut.astept sa aud toate detaliile:D

    RăspundețiȘtergere
  2. www.gradinaeden.wordpress.com promoveaza o invatatura care arata drumul inapoi in binecuvantarea gradinii Eden, drum pe care Hristos prin jertfa Lui l-a facut posibil pentru noi, luand asupra Lui pacatul, boala si blestemul.

    Daca doriti putem face schimb de linkuri pentru blogroll

    RăspundețiȘtergere
  3. Harul si binecuvantarea Domnului sa te-soteasca! :)

    RăspundețiȘtergere