marți, 10 mai 2011


Dincolo de ceea ce se vede


E foste greu sa cunosti un om in profunzime. Eu as vrea sa cunosc uni oameni in profunzime,dar mi-am dat seama ca aceai oameni pe care vreau sa-i cunosc mult mai profund,nici chiar ei nu se cunosc pe ei insisi,nici chiar eu nu ma cunosc pe mine insumi destul de bine si asta imi da o nesiguranta in anumite conjucturi. Poate ca asa esti si tu,nu stiu dar ceea ce stiu e ca fosrte multi tineri in ziua de azi nu mai au timp pentru a reflecta asupra comportamentului si a gandurilor care definesc caracterul.
Un gand care nu e stapanit,peste timp va deveni fapta si o fapta defineste cine sunt si cine esti.De ce??pentru ca fapta defineste caracterul si caracterul nu se schimba peste noapte,trebuie foarte mult efort pentru a schimba o fapta din caracter. Caracter = suma tuturor lucrurilorpe care le facem.
Traim intr-o societate plina de ispite si de provocari,bune si rele,ambitioase si neinsemnate,suntem chiar asaltati de ceea ce ni se prezinta prin mass-media,de fluxul de informati pe care trebuie sa le asimilam,de oameni alaturi de care traim,si astfel suntem zilnic provocati sa luam decizii care inevitabil ne vor conduce spre un destin,ne vor influenta viata,pentru ca alegerile ne definesc viata. Dar cum vom putea sa luam cele mai bune decizii,cele mai intelepte,cum vom putea alege ce e mai bine??? In spatele decizilor,a unui destin pe care eu il vad,au stat atatea lucruri bune si rele. Imi doresc ca tinerii,generatia zilei de maine sa priveasca spre Esenta lucrurilor,sa descoperim dincolo de aparente,dincolo de ceea ce se vede,si sa traim o astfel o viata de biruinta,o viata frumoasa si sfanta pentru Dumnezeul noastru.
Suntem ceea ce suntem dincolo de ceea ce se vede,dincolo de aparente,dincolo de ceea ce pot alti sa vada. Poti sa fi omul cel mai linistit si nimeni sa nu-ti cunoasca gandurile si filozofiile de viata. O viata poti sa ascunzi ceea ce esti dincolo de ceea ce se vede,de infatisarea ta,DAR…Dumnezeu te cunoaste,pana in celemai mici amanunte. Doresc acum la sfarsit sa las o intrebare deschisa la care fiecre sa raspunda in dreptul lui:Dincolo de ceea ce se vede,pe cine reflect eu???

Un comentariu:

  1. Mosnegutu Ioan11 mai 2011 la 12:34

    Asupra comportamentului trebuie sa reflectam in fiecare zi, pentru ca raul e peste tot si e necrutator. Daca vedem de exemplu o masina cu forme frumoase nu ne mai place! De ce ?? Pt ca nu are acea rautate, acel bot agresiv. Fara sa ne dam seama raul pune stapanire pe noi si ajungem sa pretuim dupa gradul de rautate oamenii, lucruri, etc. Comportamentul e unul din lucrurile la care noi ca oameni ai Lui Dumnezeu trebuie sa reflectam, iar fara a nu reflecta inainte de toate la Dumnezeu nu vom putea face nimic cu comportamentul nostru! Atunci cand te uiti in oglinda din perspectiva oamenilor pare ca e in regula totul, dar cand privesti din perspectiva lui Dumnezeu vei vedea riduri pe fruntea ta, pete pe maini, etc. Multumim pt articole, mai asteptam si altele Domnule Pastor=)).

    RăspundețiȘtergere