joi, 24 februarie 2011

Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos, şi care răspândeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui.”  2Corinteni2:14.
Mă gândeam cum ne poartă în carul de biruinţă, iar imaginaţia mă ducea pâna acolo că vedeam pe Dumnezeu plimbându-ne ca pe nişte eroi cărora nu li se poate întâmpla nimic rău. Analogia pe care apostolul Pavel o foloseşte aici este luată din războaiele imperiului roman de pe vremea respectivă. După ce cucereau un popor, pentru a sărbători victoria, luau prizonier pe împăratul acelei ţări care era dus în arenele romane în carul de luptă al generalului. Acest împărat acum cucerit şi smerit era în faţa mulţimilor care ovaţionau pe generalul biruitor.
Creştinii sunt acei oameni care au fost cuceriţi de harul, neprihănirea şi dragostea lui Dumnezeu, şi sunt ca o privelişte în faţa cosmosului întreg. “Voi”, spunea apostolul Petru, “sunteţi o seminţie aleasă . . . . un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui . . . .” (1Petru2:9).  Dumnezeu nu numai că ne-a cucerit într-o zi, El ne cucereşte mereu, chiar şi atunci când inimile noastre amăgite de păcat vor să se împotrivească ( . . .”ne poartă todeauna cu carul Lui de biruinţă” . .). Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu care iese şi va ieşi biruitor, că de ar fi după depravarea inimilor noastre nu am avea un final fericit, dar El se descoperă făcându-ne să urâm păcatul şi să-L dorim pe El fiindu-ne irezistibil. Toţi cei ce sunt purtaţi cu carul de biruinţă emană o mireasmă, un parfum al cunoaşteri Sale. Impactul nostru în lume şi în biserică este în funcţie de cât cunoaştem harul lui Dumnezeu care ne cucereşte, care ne poartă şi care “răspândeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui”. Mulţumiri fie aduse, slavă şi închinare Domnului!
Eşti tu cucerit de harul Său?
Răspândeşti mireasma cunoştinţei Lui?
Eşti în carul Lui de biruinţă?


By Gaby Constantin 
Preluat de pe: http://www.betaniaroma.it/multumiri-fie-aduse/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu