marți, 2 martie 2010

Grupul “Din neam in neam”


In fiecare din noi, Dumnezeu a pus ceva deosebit. Deci suntem unici in ochii Lui. Fiecare din noi suntem o parte importanta din societate, grup, familie…

Intr-un grup, atunci cand suntem impreuna nu realizam cat de importanta este prezenta fiecaruia, insa atunci cand imprejurarile ne despart, ne dam seama cat de pretioasa este prezenta acelei persoane. Am experimentat acest lucru atunci cand dorul si amintirile frumoase a vremurilor cand eram impreuna ne-au patruns in inima si in gand, insa nemaiputand retrai acele moment pentru ca multi erau departe.

Ne-am propus sa aratam calitatile vazute prin ochii nostri a “catorva persoane” din grup. Si ii invitam pe acestia sa se recunoasca.

- Esti o persoana langa care poti sa... taci confortabil. Nu langa oricine poti sa faci acest lucru, pentru aceasta fiind nevoie de prietenie adevarata. Tu spui lucrurilor pe nume, si asta este un lucru pretios. Prietenia adevarata este bazata pe sinceritate. Cand tu zambesti, cei din jurul tau sfarsesc prin a se molipsi.

- Poate ca tu nu ai observat, dar foarte multi se bucura de prezenta ta. Atitudinea prietenoasa si salutul calduros lasa urme placute in amintirea noastra a tuturor. Rezolvarea problemelor cu calm este o chestiune normala pentru tine, iar aceasta este o incurajare pentru noi. Chiar si atunci cand treci prin momente dificile, privesti cu optimism, acesta fiind un lucru vizibil expimat in urmatoarele cuvinte: „Mai poti, mai poti?” „Incerc, incerc...”

- Calitatile tale de lider si organizator ne lipsesc enorm, dar suntem incurajati de faptul ca inca te gandesti la noi si ne sustii. Intotdeauna ai vrut cu orice pret, sau cel putin asta vedem noi, sa faci orice sa ramanem in picioare ca si grup. Am vazut ca pui mare pret pe rugaciune, dovedind faptul ca te bazezi foarte mult pe Dumnezeu, si nu pe puterile proprii.

- Atunci cand ai ocazia sa intalnesti persoane noi, acestia par sa fie prieteni cu care nu ai avut ocazia sa te intalnesti. Ii tratezi cu caldura si interes, iar aceasta ii atrage. Si un lucru frumos de observat la tine si linistitor pentru cei care vor sa se sustraga este faptul ca accepti sa te implici oridecate ori esti solicitata. Desi avem de putine ori onoarea sa te avem printre noi, ne bucuram de planurile indraznete de care am auzit, si te incurajam sa nu renunti nicicum la ele, si mai ales la proiectul cu copiii.

- Esti o persoana cu influenta in grupul nostru si de multe ori i-am auzit pe unii exprimandu-si dorinta de a fi prezent la unele activitati, iar absenta ta avand ca urmare si lipsa altora. Cand iti sustii parerea, de cele mai multe ori esti acultat cu interes. Intentiona odata cineva sa vorbeasca cu tine pe mess, dar spuneai la status printre altele ca nu poti vorbi ca ai mancat usturoi. Si totusi ai vorbit, si nu l-a deranjat mirosul... Am vazut deci ca esti foarte manierat.

- Esti printre putinele persoane care si-au dat seama de faptul ca doar ingrijorandu-ne nu putem rezolva nimic. Nu de putine ori am avut ocazia sa ne bucuram de ajutorul tau, iar lucrarea cu copiii este una din activitatile pentru care te apreciem. Fregventarea cursurilor de bucatarie si implicarea in acest domeniu pe multi din noi i-a ajutat foarte mult. Credem ca esti multumita si tu de ce ai invatat, cei din jurul tau bucurandu-se de calitatile tale culinare. „E nevoie de putere sa intri in rand cu altii, dar e nevoie de curaj sa fii altfel...

- Apreciem ambitia cu care te lupti sa-ti construiesti viitorul si dorim sa reusesti in ce ti-ai propus. Ai uimit cel putin o profesoara cu seriozitatea de care ai dat dovada in ultimul timp, iar cei ce nu mai au dreptul sa se numere printre cei tineri (putin mai in varsta) sunt multumit de efortul fizic pe care il depui atunci cand esti solicitat......

- Se vede faptul ca iti doresti sa inveti cat mai multe si ai o rabdate uimitoare pentru asta. Un cersetor de complimente ar putea sa obtina usor de la tine unul (acesta fiind omul care vorbeste mereu pe un subiect care il avantajeaza. La tine nu e nevoie sa faca asta). Ai dovedit de multe ori ca nu esti deloc egoista si am remarcat faptul ca te bucuri, chiar inainte de a afla detalii, de un lucru bun. Si aceasta ne entuziasmeaza si pe noi...

- Pui mult accent pe organizare si accepti cu usurinta responsabilitati mari. Credem ca esti interest de fiecare din grup si tii ca toti sa se simta bine in cadrul lui. Consideram ca ai calitati necesare lucrarii pe care o faci si ai reusit sa e convingi pe multi dintre noi de importanta misiunii (si nu numai prin cuvinte, ci si prin entuziasmul cu care o faci).

- Sunt unele lucruri mici, dar foarte importante, pe care unii din noi nu ne gandim sa le facem, dar pe care tu le faci cu placere. (Am vazut in tine supunere, calitate destul de rar intalnita in zilele noastre). Inca n-am auzit pe nimeni sa I se zica sa nu mai invete…Am ramas uimita cand am auzit ca ti-a zis mama ta sa nu mai inveti asa mult… Consideram ca e foarte bines a folosesti intelepciunea pe care o ai invatand, si astfel fiind un exemplu.

- Nu o singura data am putut vedea ca ai un dar special de a te adresa unui grup (si ne referim la tineri de toate varstele) Desi e un lucru care implica responsabilitate, te descurci de minune. Buna ta dispozitie ne afecteaza pe noi toti. Stii sa exprimi usor orice idée intr-un mod inteligibil si practic, si nu putine personae ti-au zis ca vei ajunge scriitor (inca din scoala primara)

- Abilitatea ta de a pricepe usor tehnologia zilelor noastre ne-a ajutat in organizarea multor activitati. Chiar daca nu esti omul care sa fie mereu “la microfon”, fara ajutorul tau, unele lucruri nu ar fi fost posibile. Clapele orgii nu-ti dau mari batai de cap si ne place sa cantam in compania ta.

- Iti spui punctul de vedere si faci ca toti sa fie de acord cu idea ta. Daca ar fi sa sustii o parere cu care noi nu prea am fi de acord, cred ca in final ai obtine aprobarea noastra. (Apreciem caracterul tau ferm, care nu se schimba odata cu vremea). Cand ai in preajma un copil mic, acesta se bucura de toata atentia ta, bucurie vizibila. (caz concret: Fiecare zi a lui Andrei petrecuta in preajma ta, s-a sfarzit incercand “sa faca nani” si, desi obosit, cu un zambet larg si rosu in obraji)

- Esti o persoana cu o mare importanta in grupul nostru. Desi nu esti singura care canti la chtara, te descurci cel mai bine, si aceasta pentru ca te-ai implicat mult in acest domeniu. Esti o gazda excelenta si apreciem ca ti-ai pus resursele la dispozitia noastra. In ceea ce privesc treburile casei,te descurci minunat.... asa cum spui tu ,,ca o femeie maritata". Este o binecuvantare pentru noi sa te avem ca si lider. Te pricepi cred ca cel mai bine in domeniul asta si la asta te ajuta si imaginatia ta bogata.

“E nevoie de putere sa intri in rand cu altii, dar e nevoie de curaj sa fii altfel…”

Odata cu trecerea timpului, experientele si imprejurarile ne mai schimba, cunoastem persoane noi care ne influenteaza, si toti dorim sa atingem anumite standarde. Sa incercam sa valorificam calitatile pe care le avem…

Ceva la care sa meditezi:

Daca iti doreste cineva sa intalnesti persoane ca tine, te bucuri? Tu ce fel de persoana crezi ca esti???

4 comentarii:

  1. Am lansat un nou design la http://www.stiricrestine.ro asa ca s-a modificat si codul de la Misionarul Saptamanii..va rugam sa il modificati si dvs. Il gasiti aici http://tpmmedias.ro/misionarulsaptamanii/misionarul.html

    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. As fi de parere ca ar trebui scos articolul asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos articol Sami.. e o provocare pentru mine în a mă gândi ce fel de om sunt, şi ce fel de om aş dori să fiu.. o provocare în a vedea în ceilalţi tineri lucrurile bune cu care Dumnezeu i-a înzestrat...

    Nu ştiam că "Din neam în neam" e un grup de tineri... credeam că e doar numele blogului tău.. de unde sunteţi ca şi grup??

    Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să vă dea biruinţă în ceea ce faceţi!

    RăspundețiȘtergere
  4. da suntem un grup si inca unul destul de unit avan in vedera k in lutimul timp n-am imprastiat peste tot:D:D...dak inca nu ai aflat sau nu ti-ai dat seama din articolele urmataore suntem din Suceava...mai exact din Vama....
    Domnul si cu tine edyl!

    RăspundețiȘtergere